Venstrehåndskagen

Bunde:

65 g smør eller margarine

125 g sukker

4 æggeblommer

100 g mel

1½ tsk bagepulver

5 spsk fløde (gerne piskefløde)

200 g groft hakkede valnødkærner (det kan være alle slags nødder)

Marengs:

4 æggehvider

180 g sukker

 

Trøffelcreme:

200g sukker

75 g kakao

knap 1¼ dl piskefløde

2 spsk mørk rom

160 g smør

 

Endvidere 2 springforme (22-24 cm)

Bagepapir

Smør og lidt rasp

 

Så begynder du:

Rør smør med sukker og æggeblommerne – en ad gangen.

Rør mel med bagepulver, nødder samt fløde i dejen og del portionen op i to lige store dele.

Bundene skal bages i 2 springforme. Har du kun en form, så deler du bare opskriftsmængden og bager i to omgange.

Beklæd springformens bunde med et tilskåret stykke bagepapir, smør det og formens sider og drys med rasp. Fordel dejen i formene og glat ud med en bredbladet kniv.

 

Pisk æggehviderne stive, rør sukkeret i med let hånd og fordel marengsmassen over dejen (den skal altså også deles i to lige store portioner)

Top marengsen en lille smule op i midten, der falder den nemlig senere en lille smule sammen.

Sæt formene i den 150° varme ovn og lad det hele bage i ca. 50 minutter. Tag formene ud af ovnen og lad kagerne afkøle på en bagerist i de uåbnede forme.

 

Løsn derefter kagerne fra formen med en spids kniv, tag bundene ud og træk forsigtigt papiret i bunden af. Marengs massen sætter sig lidt under afkølingen og knækker hist og pist – men det giver ikke noget skår i velsmagen.

 
Lav trøffelcermen, mens kagen afkøler. Bland alle ingredienserne – undtagen rommen – i en tykbundet gryde og varm det hele op mens du hele tiden rører i gryden. Brug ikke for stærk varme, så intet brænder på. Rør rom i cremen, hæld den over i en skål og lad cremen køle meget af.

 

Læg den ene kagebund på et serveringsfad og overhæld den med knap halvdelen af cremen. Glat forsigtigt cremen ud med en kniv. Læg den anden bund ovenpå og hæld den resterende creme over.

 

Sæt kagen i køleskabet så cremen stivner, eller frys den – det bliver også mægtigt lækkert. (Tag kagen op af fryseren ca. 15 minutter før den skal serveres).