Opskrifterne

er til 10 - 12 personer

Den gode julegløgg

200 g rosiner
3 stænger hel kanel
6 hel kardemomme
25 stk nelliker
2 dl cognac
200 g sukker
2 spsk. vanillesukker
2 flasker rødvin
100 g smuttede flækkede mandler

 

Kom rosiner i et glas, der kan lukkes med et tætsluttende låg.

Pak smuldrede kanelstænger, knust kardemomme og nelliker ind i et stykke gaze og læg krydderiblandingen ned til rosinerne. Hæld cognac over og lad det trække under låget. Gerne natten over.

Kom sukker og vannillesukker i en gryde, hæld vinen over og varm det op - det skal ikke koge. Kom de flækkede mandler i.

Fjern gazeposen med krydderierne og hæld rosinerne og cognacen i.

Når det hele er varmet godt igennem og dampenede, kan gløggen kommes op i en stor skål eller terrin. Serveres i glas.