Lidt om pil

Pileflet

Jeg har opdaget, at pileflet er en meget hyggelig ting, jeg deltager gerne i diverse kursus, når tid og penge tillader det.

Sidste fuglehus, som nu står i Sverige
   
Lille søster 1 uge gammel Mathildes vugge lavet af fru-andersen
Her er de sparsomme oplysninger om tilvejebringelsen af vuggen:
Bund: 90 cm lang
Bund: 52 cm bred
4 cm mellem hvert borede hul i bunden
Oval bund, der er af vandfast finer
Der er 4 stk. 6mm gevindstænger med krog i toppen, der er sat ned i bunden for og bag og flettet omkring stængerne. Det er for at kunne holde vuggen ved ophængning
Held og lykke til alle jer, der har mailet til mig.

Ps. Så har jeg lige netop i dag (030607) været til Pilefestival i Slagelse, der så jeg en meget sød vugge, lidt mindre end min.
   
Sidste nye fuglehus, huset er flettet så der kan snige sig et par store fugle ind, (havørne m.m.) vil jo være et flot syn. Det er julegaven til fuglene på falster. Desværre når de ikke at få den til juleaften. Nu har jeg igen meldt mig til lidt pileflet, hos Cita, som denne gang holder sit kursus i  Kurvehuset i Nykøbing Falster. Denne gang skal jeg lave en dukkevogn. Dukkevognen får fast plads på M7. Kurset var den 1. og 2. november 2003. 

Det nederste af vognen er lavet i dobbelt fransk sideflet, så en række kimning og igen dobbelt fransk sideflet. Den øverste række huller er beregnet til et sirligt stykke bånd af en art.

.

Storesøsters dukkevogn

  Her pyntet med sløjfe
Så har jeg været på pilefletkursus igen, denne gang i Slangerup. November 2002
Kurven med hank er lavet i Engelsk flet, og den uden, er lavet i kimning. Jeg har fået lavet endnu et fuglehus, som Caroline (mit barnebarn) skal have når hun flytter ind i sit nye hjem.  
Mit fuglehus udført i Fransk sideflet. 
Fotograferet inde, før det fik lov at komme ud. 

Nu flere måneder efter at fuglene har taget hytten i brug, er der et egern, der har gnavet en stage over, så nu kan de store fugle også nyde et måltid.

 

 

Web-redaktør:
fru-andersen
Denne side blev sidst opdateret den:

12. april 2013 15:39